anket

Sinan Özen'in yeni albümünü
beğendiniz mi?

Biyografi

Herşeyi mümkün olduğunca kısa ve öz anlattım.

Rize Çayeli'nde dünyaya geldim. Babamın işi dolayısıyla çocukluğumun birkaç yılı İzmit'te geçti, daha sonra İstanbul'a yerleştik. İlk ve orta öğrenimimi İstanbul'da, lise tahsilimi Rize Endüstri Meslek Lisesi Torna Tesviye bölümünde aldım.

İstanbul'a ailemin yanına dönerek mesleğimle ilgili girişimlerde bulundum, fakat içimdeki müzik sevgisi her zaman mesleğimin önüne geçti, bu sevgi çocukluk yıllarımdan başlayıp okul yıllarına artarak devam etti. Böyle bir aşkı durdurmaya ben dahil kimsenin gücü yetmez hale geldi. Benim için beste yapmak, şarkı söylemek hayatın vazgeçilmezlerindendi.

Artık bir yerden başlamam gerekiyordu, ama nereden başlayacağımı bilemiyordum, yardım alabileceğim kimse yoktu. Herşey 1981 yılında tesadüfen bir gazetenin açmış olduğu ses yarışması ilanını görüp katılmamla başladı. Yarışmayı kazanmama rağmen herhangi bir girişimde bulunulmadı, böylece ilk denemem hayal kırıklığıyla sonuçlandı. Daha sonra müzisyen bir arkadaşımın tanıştırmış olduğu konservatuar hocam olan Süheyla Altmışdört'ten nota ve solfej dersleri aldım.

Sonra udi bestekar rahmetli İrfan Özbakır'dan ud ve nota solfej dersleri aldım. Hocalarımın teşvikiyle 1982 yılında İstanbul Devlet Konservatuarı'na girdim.

Profesyonel müzik hayatıma 1989 yılında "Rüyalarım Olmasa" adlı albümle başladım.

SİNAN ÖZEN
Görüş ve Düşünceleriniz için info@sinanozen.com.tr
© Copyright 2014 Sinan Müzik | Tüm Hakları Saklıdır. Web Tasarımı ÜRETMAKE