Scroll down

Biyografi

Herşeyi mümkün olduğunca kısa ve öz anlattım.

Rize Çayeli'nde dünyaya geldim. Babamın işi dolayısıyla çocukluğumun birkaç yılı İzmit'te geçti, daha sonra İstanbul'a yerleştik. İlk ve orta öğrenimimi İstanbul'da, lise tahsilimi Rize Endüstri Meslek Lisesi Torna Tesviye bölümünde aldım.

İstanbul'a ailemin yanına dönerek mesleğimle ilgili girişimlerde bulundum, fakat içimdeki müzik sevgisi her zaman mesleğimin önüne geçti, bu sevgi çocukluk yıllarımdan başlayıp okul yıllarım boyunca da artarak devam etti. Böyle bir aşkı durdurmaya ben dahil kimsenin gücü yetmez hale geldi. Benim için beste yapmak, şarkı söylemek hayatın vazgeçilmezlerindendi.

Artık bir yerden başlamam gerekiyordu, ama nereden başlayacağımı bilemiyordum, yardım alabileceğim kimse yoktu. Her şey 1981 yılında tesadüfen bir ajansın açmış olduğu ses yarışması ilanını görüp katılmamla başladı. Yarışmayı kazanmama rağmen herhangi bir girişimde bulunulmadı, böylece ilk denemem hayal kırıklığıyla sonuçlandı. Daha sonra konservatuvar hocam olan Süheyla Altmışdört'ten nota ve solfej dersleri aldım.

Sonra udi bestekar rahmetli İrfan Özbakır'dan ud ve nota solfej dersleri aldım. Hocalarımın teşvikiyle 1982 yılında İstanbul Belediye Konservatuvarı, şimdiki adıyla İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı sınavını kazanarak akademik eğitimimi aldım.

Profesyonel müzik hayatıma 1989 yılında "Rüyalarım Olmasa" adlı albümle başladım. 1989-2015 yılları arası bir tanesi Türk Sanat Müziği albümü olmak üzere 17 albüm, 2 Single çalışmasını müzikseverlerle buluşturduk.

SİNAN ÖZEN